Render not matching viewport

Post Reply
toast
Posts: 71
Joined: Mon Jul 16, 2012 4:30 am

Render not matching viewport

Post by toast » Fri Jun 21, 2013 7:52 am

Hi there,

Here's a scene I have attached (maya 2014, although it is an ascii file so can be read in 2013). That shows a simple cube scattered on a plane.

It all seems to work but the render is offset from where it is in the viewport.

It is due to the transformGeometry1 node on the cube. Natively V-Ray can read this node, but somewhere in the pipeline it isn't being read anymore with VRayScatter.

Using maya 2014x64
[2013/Jun/21|13:45:48] V-Ray: V-Ray for Maya version 2.25.01, revision 23093 from Jun 8 2013, 05:55:31
[2013/Jun/21|13:45:48] V-Ray: V-Ray core version is 2.00.02
VrayScatter 3.5.1
Attachments
frozenTransform.zip
(4.09 KiB) Downloaded 536 times

toast
Posts: 71
Joined: Mon Jul 16, 2012 4:30 am

Re: Render not matching viewport

Post by toast » Thu Jun 27, 2013 6:56 am

Hi, sorry for the bump, but is it possible to confirm that the transformGeometry1 is the cause of this "shift" and down the track is it a possibility that this is able to be patched? Many thanks. :)

bdancer
Posts: 110
Joined: Tue Jun 28, 2011 9:09 pm

Re: Render not matching viewport

Post by bdancer » Thu Jun 27, 2013 5:20 pm

Yep, its because of incorrect handling of transformGeometry, I'll try to find the workaround as soon as possible.

bdancer
Posts: 110
Joined: Tue Jun 28, 2011 9:09 pm

Re: Render not matching viewport

Post by bdancer » Fri Jun 28, 2013 4:43 pm

I've created a special option for such cases: viewtopic.php?f=23&t=1232

toast
Posts: 71
Joined: Mon Jul 16, 2012 4:30 am

Re: Render not matching viewport

Post by toast » Mon Jul 01, 2013 11:30 am

Thank you very much! Works great.

Post Reply