Scattering 10 000 000 models

Post Reply
Dariusz
Posts: 9
Joined: Sat Jan 23, 2016 7:06 pm

Scattering 10 000 000 models

Post by Dariusz »

Hey

2 questions really.

1. Do I need to export model to proxy before adding it to scatter?


2. When I want to scatter 10 000 000 + models it takes A LOT of time to start render. Is there anything we can do to help out the process ? I will have at the end around 10-50 scatter systems with 10-100mil proxies each.... Its a bit pain now to use it.

Regards

Dariusz
anvar
Posts: 552
Joined: Sun Jul 11, 2010 12:34 pm

Re: Scattering 10 000 000 models

Post by anvar »

1. yes
2. keep optimising, and sometimes you have to wait
(e.g solving unnecessary collisions may take a while)
Dariusz
Posts: 9
Joined: Sat Jan 23, 2016 7:06 pm

Re: Scattering 10 000 000 models

Post by Dariusz »

Will there be any cashing system or something? had a job with 17mil proxies it was taking around 20 min per frame to start render :- (
anvar
Posts: 552
Joined: Sun Jul 11, 2010 12:34 pm

Re: Scattering 10 000 000 models

Post by anvar »

Dariusz wrote:Will there be any cashing system or something? had a job with 17mil proxies it was taking around 20 min per frame to start render :- (
can you send us the file?
most likelly its too dence with too many collisions
Post Reply